Atelier Het Weerhuisje

wonen ~ cadeaus ~ workshops
_______________________________

 

HOME

nieuws

ATELIER

PRODUCTEN

BESTELLEN

WORKSHOPS

CONTACT

GASTENBOEK

 

 


 

 

 

 

 

 

© Atelier Het Weerhuisje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zin in een gezellige middag of avond creatief bezig zijn?
Het Weerhuisje verzorgt leuke en betaalbare
workshops in eigen atelier
of op locatie!


Workshop 'Handlettering'
NIEUW

In dit snelle, digitale tijdperk is handletteren de hippe, ambachtelijke tegenhanger. Het tekenen van leuke en inspirerende teksten op kaarten/posters, winkelramen of krijtborden is een ontspannen bezigheid met een uniek en persoonlijk resultaat.

In deze workshop leer je de techniek van het handletteren, hoe je een goede compositie maakt en hoe je verschillende lettertypes uitwerkt en combineert met leuke banners en doodles (kleine tekeningen). Je maak van je favoriete tekst een A4-poster. Met ons starterpakket - bestaande uit een uitleg met voorbeelden, potlood, gum, pen, liniaal en kaarten, labels en papier - kun je thuis fijn verder gaan met handletteren. Je zult zien: als je eenmaal begonnen bent, ben je niet meer te stoppen.

Kosten: € 20,00 (inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers)

 

 

Workshop 'Banner met quote' NIEUW

Maak een originele muurhanger

Je favoriete quote op een zelfgemaakte banner? Dat kan in deze nieuwe workshop! Met een handige techniek brengen we jouw quote over op de stof. Diverse lettertypes en afbeeldingen zijn mogelijk. Maak een keuze uit lichtgrijs, wit of crème linnen en verf de latten in een bijpassende kleur.

Kosten: € 20,00 (inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers)

 

Workshop 'Modern Macramé' 

Macramé is weer helemaal terug van weggeweest. Met deze knooptechniek van de seventies en materialen van nu, kun je op een heel leuke manier superhippe woonaccessoires maken.

In deze nieuwste workshop van Het Weerhuisje leer je met verschillende knopen/technieken een wandhanger of een plantenhanger te maken.
Je kunt kiezen uit diverse kleuren katoendraad, voor de wandhanger werken we met twee kleuren.

   

 

Deze workshop duurt ca. 3 uur; de wandhanger kun je eventueel thuis verder afmaken.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Kosten: € 22,50 (inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers)

 

 

 

 

Workshop 'notitieboek decoreren' 

Van een gewoon notitieboek maken we iets bijzonders! Hiervoor gebruiken we gedessineerd papier in diverse kleuren, ponsen, stempels, bloemetjes, lintjes, enz.
Er is volop keuze in materialen en kleuren, je kunt het dus helemaal maken
zoals je zelf wilt.

Waarvoor ga jij straks je persoonlijk notitieboek gebruiken? Voor je vakantieverslag, voor het vastleggen van dierbare herinneringen of leuke uitspraken van je kinderen? Of voor het noteren van ideeën en inspiratie?

Kosten: € 20,00 (inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers)

 

 

 

Workshop 'Houten harten decoreren' 

We gaan twee houten harten (10 en 15 cm hoog) beplakken met gedessineerd papier in
diverse
kleuren. De hartjes werken we verder af met stempels, vlinders, bloempjes en/of
kantjes en lintjes.

Kosten: € 17,50 (inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers)

 

 

 

Workshop 'Hip haken' (ook voor beginners) 

Haken is nog steeds helemaal 'hot'! Geen wonder: haken is een leuke en ontspannende bezigheid, het is betaalbaar en het biedt ontzettend veel leuke mogelijkheden. Met een aantal basissteken, verschillende kleuren en materialen kunnen eindeloos veel variaties gemaakt worden, soms al met een verrassend snel resultaat..
Heb je ook zin om te haken, maar heb je nooit geleerd hoe dat moet? Meld je dan aan voor deze workshop. In kleine groepjes (vier tot zes personen), in een gezellige omgeving, leer je de basisbeginselen van het haken: het opzetten, afhechten en de verschillende steken.
Er is materiaal aanwezig om mee te oefenen. Maar je kunt ook meteen starten met je eigen werkstuk. Wordt het een tas van Zpagetti, een vaashoes van dikke katoen, een kussen van 'granny squares' of toch een kleurig hoesje voor je telefoon? De keuze is aan jou!

Neem je eigen materiaal mee, zodat je een werkstuk naar eigen wens en smaak kunt maken; je kunt vooraf bij ons terecht voor advies. We zorgen voor een aantal leuke voorbeelden en verschillende patronen. Heb je speciale wensen, laat het ons dan ook tijdig weten. Na afloop krijg je een naslagwerkje mee, zodat je thuis het een en ander nog eens kunt nalezen. Als je het haken leuk vindt en je nog meer met begeleiding oefenen wilt, dan kun je je ook aanmelden voor een tweede middag/avond. Informeer naar de mogelijkheden.

Kosten: EUR 9,50 per persoon (inclusief gebruik van oefenmateriaal en koffie/thee/lekkers en een handig naslagwerk voor thuis).
Zelf meenemen
: (meerdere kleuren) wol/katoen, een bijpassende haaknaald en  een stopnaald. Desgewenst kan Het Weerhuisje tegen betaling ook voor deze materialen zorgen.

 

 

Een soortelijke workshop ´Breien voor beginners´ kan op verzoek ook georganiseerd worden.

 

Haakochtenden

Zin in een gezellige ochtend, koffie/thee met wat lekkers en creatief bezig zijn? Naast de workshop 'Hip haken' organiseren we ook haakochtenden voor iedereen die al (een beetje) haken kan. Een soort 'haakcafé' dus. De data worden vermeld op onze Facebook-pagina.

 

 

 

 

Workshop vogelhuisje decoreren

Een leuke (voorjaars)workshop: vogelhuisje decoreren. Van een houten vogelhuisje, een royale voorraad (scrap)papier in verschillende kleuren, bandjes, kantjes en stempels maak je in een middag of avond je eigen persoonlijke huisje. Niet moeilijk, maar wel superleuk, iedereen kan het.

Kosten: EUR 22,50 per persoon (incl. materialen/koffie/thee/lekkers)

Tegen een geringe meerprijs zijn er stoffen vogeltjes verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen.

(Het huisje is een leuke decoratie voor binnen
en niet geschikt voor buiten)

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop memobord maken  

Een origineel memobord voor je mooiste en liefste kaarten en voor al die bijzondere dingen die je onthouden moet of bewaren wilt? Helemaal zelfgemaakt van stof en lint in JOUW kleuren? Met stempels of knopen, precies zoals JIJ dat wilt? Dat kan! Bij het Weerhuisje! In één middag of avond maak je een persoonlijk memobord, waar je nog jarenlang plezier van zult hebben.

Het memobord is 30 x 40 cm. Je kunt kiezen uit een aantal stoffen, heel veel kleuren lint en allerlei stempels en knopen.

Kosten: EUR 20,00 per persoon (incl. materialen/koffie/thee/lekkers)

 

 

Workshop (nostalgische) labels en/of kaarten maken

 Ook zo dol op die nostalgische plaatjes? Kom dan een avondje
 knutselen in ons atelier. Uit een ruime hoeveelheid plaatjes kies je

 je eigen favorieten, die combineer je met papier of karton in een
 bijpassende kleur, en daarmee maak je een serie persoonlijke
 cadeaulabels of een setje kaarten. De labels zijn natuurlijk leuk
 te gebruiken op cadeautjes, maar zijn ook een sieraad in je huis:
 aan dozen, kandelaars, koffers, enz.

 Kosten: EUR 12,50 per persoon (incl. materialen/koffie/thee/lekkers)

 

 

 

Workshop zeephanger maken

Een heerlijk geurende decoratie in je favoriete kleur voor bad- of slaapkamer
of toilet en dan zelfgemaakt, dat is toch het allerleukste!

Van geraspte zeep maken we onze eigen vormpjes: hart, ster, huis, bloem, enz.
Deze vormpjes combineer je zoals je wilt met lint, jutetouw, kralen, schelpen
of drijfhout om zo een heel persoonlijke zeephanger te maken.

Je kunt kiezen uit de volgende kleuren/geuren: wit (lelie der dalen), zwart (opium), lichtblauw (marine), roze (wilde roos), naturel/bruin (vanille),  blauw-paars (lavendel) of groen (groene thee).

Kosten: EUR 17,50 per persoon (incl. materialen/koffie/thee/lekkers)

 

ALGEMENE INFO WORKSHOPS

Minimum aantal deelnemers vier, maximaal zes tot zeven personen. Grotere groepen op locatie in overleg. De workshops kunnen gepland worden op woensdag, donderdag en vrijdag, zowel overdag als 's avonds, op zaterdag (overdag) of op een zondagmiddag. Een Weerhuisje-workshop duurt ongeveer tweeënhalf uur. Opgave minimaal één week van te voren in verband met het inkopen van materialen. Een (eenvoudige) lunch in combinatie met een workshop is bespreekbaar. Kinderfeestje? Vraag naar de mogelijkheden!

 Wil je meer weten? Neem dan contact op met Het Weerhuisje

 

Terug naar homepage